C.S.Lewis’s fortællinger om eventyrlandet NARNIA er for længst blevet klassikere. De syv bøger fra 1950’erne er kommet i utallige oplag, og BBC lavede en filmproduktion af fire af bøgerne allerede tilbage i 80’erne.
Narnia fik ny aktualitet, da Walt Disney indspillede filmen ”Løven, heksen og garderobeskabet” i 2005, og det var Disneys hidtil dyreste produktion. Den næste i rækken ”Prins Caspian” havde premiere i Danmark i 2008. “Morgenvandrerens rejse” kom i 2010. Det var usikkert, om produktionen fortsatte, men trods forskellige tiltag er det hidtil ikke blevet til noget.
Men det er alligevel som om interessen for Narnia fortsætter. Sammen med f.eks. Tolkiens ”Ringenes Herre” er det de fornemmeste repræsentanter for fantasy-genren, som har vundet stor udbredelse de senere år. Og de bliver ved med at komme i nye udgaver. Senest fra Gyldendal i 2015. – Hvad er det der gør, at en fantasiverden fortsat er aktuel? Måske fordi den moderne videnskabeligt funderede og socialrealistiske tilgang til livet er kommet til kort i en senmoderne verden? Måske er der andre grunde?
I foredraget fortælles om forfatteren, bøgerne, filmene og om det syn på livet og tilværelsen, der udfoldes gennem fortællingerne om Narnia. Foredraget ledsages af billeder fra bøgerne, klip fra filmene mv.